De Klaverblad Aansprakelijkheids­verzekering

Veroorzaakt u of uw kind schade bij iemand anders en bent u aansprakelijk? Dan kan diegene een schadevergoeding van u eisen. Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u hiervoor verzekerd.

 • Ruime dekking bij schade door vriendendienst
 • Uitwonende studerende kinderen verzekerd
 • Wereldwijd verzekerd
 • Altijd 14 dagen bedenktijd

Wat is een aansprakelijk­heids­verzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als u volgens de wet aansprakelijk bent voor schade. Bijvoorbeeld wanneer u iemand per ongeluk verwondt of per ongeluk iemands spullen beschadigt. Voor de aansprakelijkheidsverzekering betaalt u premie en van die premie vergoedt uw verzekeraar de schade die u heeft veroorzaakt.

Welke soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?

Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen:

 • aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
 • aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die ontstaat doordat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die u heeft veroorzaakt aan (de bezittingen van) een andere particulier.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade die ontstaat als u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die u bedrijfsmatig heeft veroorzaakt aan (de bezittingen van) een derde (een particulier of een bedrijf) tijdens de uitoefening van uw beroep.

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Wie zijn er verzekerd op een AVP?

In alle gevallen bent u als aanvrager uiteraard verzekerd wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren afsluit. Ook kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld gezinsleden, andere huisgenoten, uitwonende kinderen, logés en zelfs huisdieren mee te verzekeren. Als zij dan schade veroorzaken, valt deze ook onder uw dekking.

 

Kiest u ervoor om uw gezinsleden mee te verzekeren? Dan vallen al uw gezinsleden, ouders, schoonouders en ongehuwde familieleden die bij u inwonen onder uw dekking. En als uw ongehuwde kinderen, stiefkinderen of pleegkinderen voor een dagstudie tijdelijk ergens anders gaan wonen dan blijven ze meeverzekerd.

 

Welke schade wordt er precies vergoed op een AVP?

Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als iemand anders u aansprakelijk stelt voor schade en u de schade volgens de wet moet betalen. Dit wordt ook wel de wettelijke aansprakelijkheid genoemd. De verzekering biedt dekking voor de aansprakelijkheid van zaakschade en personenschade. Een voorbeeld van een schade waar u aansprakelijk voor kan worden gesteld is als uw kind per ongeluk een bal door de ruit van de buurman schiet. Sommige schades vergoeden wij niet. Bijvoorbeeld schade die veroorzaakt wordt wanneer u iets doet wat in strijd is met de wet, als u onder invloed bent of als gevolg van een natuurramp. In de polisvoorwaarden leest u hier meer over.

Is een AVP verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Maar het is wel verstandig want een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Andere verzekeringen

Huis & Tuin

U heeft een nieuwe woning gekocht, gefeliciteerd! Of heeft u al een opstalverzekering en wilt u overstappen? Schade door brand, storm of inbraak: er kan altijd zomaar wat gebeuren. Gelukkig bent u met onze woonhuisverzekering gewoon goed verzekerd. Een prettige gedachte toch? Dan kunt u in alle rust genieten van uw huis.

Rechtsbijstand

Met onze rechtsbijstandverzekering voor particulieren bent u dan verzekerd van professionele rechtshulp bij een juridisch probleem.

 • Persoonlijk contact met een ervaren juridisch adviseur
 • Juridisch probleem altijd snel opgepakt
 • Ruime dekking voor externe kosten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd

Reizen

Tijdens uw vakantie wilt u zorgeloos genieten. Helaas gebeuren er soms dingen die u niet had voorzien. Bijvoorbeeld een gestolen portemonnee, beschadigde bagage of een ernstig wintersport ongeluk. De Klaverblad Doorlopende reisverzekering heeft gelukkig vele voordelen die ervoor zorgen dat u met een gerust hart op vakantie gaat.

Auto

Met onze Royaal autoverzekering is uw auto gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

 • Schade wordt snel uitbetaald
 • Kies zelf bij welke garage u uw auto laat repareren
 • Geen bijkomende polis- en administratiekosten
× Hoe kan ik je helpen?