Welke verzekeringen komen er kijken bij een koopwoning?

Je hebt net een mooie woning gekocht waar je heel blij mee bent. Om er zeker van te zijn dat je woning en je hypotheek goed beschermd zijn, zijn er een aantal (woon)verzekeringen die verplicht/aanbevolen zijn. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

In de meeste gevallen verplichte verzekeringen

Opstalverzekering

Bij het afsluiten van een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die je woning (niet de inboedel) oploopt bij bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Op zoek naar een opstalverzekering met een lage premie en zonder eigen risico? Bereken je premie en sluit gemakkelijk zelf online je opstalverzekering af met ons All In Woonpakket.
Wanneer je een appartement koopt, is er een grote kans dat de opstalverzekering in de VVE zit. Informeer hiernaar bij de oude eigenaar/makelaar.

Overlijdensrisicoverzekering

De ORV is bij een aantal geldverstrekkers verplicht bij (bepaalde) hypotheken. Deze sluit je af bij het regelen van je hypotheek. Met deze verzekering wordt een vooraf bepaald kapitaal uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde persoon. De hoogte van het kapitaal wordt bepaald op basis van de mate van risico die je moet afdekken van de geldverstrekker. Het geld wat vrijkomt, zorgt dat je partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat zijn de hypotheek (deels) af te lossen en zo in de woning te kunnen blijven wonen. Het kan ook dienen als buffer om inkomensverlies (tijdelijk) op te vangen. Stelt de geldverstrekker niet hem verplicht, dan is deze verzekering een aanrader als je het risico wilt dekken dat bij overlijden je partner achterblijft met een hoge schuld.

Maak zelf een proefberekening

Reken zelf vast uit wat de kosten zijn van je verzekering. Lijkt het je wat of wil je meer advies, neem dan contact op met La Rivière!

Aanbevolen verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering was vroeger ook een verplichte verzekering. We raden deze verzekering aan zodat je niet voor hoge kosten komt te staan als er bijvoorbeeld een dakpan van je woning op de auto van de buren terecht komt of als je bijvoorbeeld onverhoopt schade veroorzaakt bij de buren.

Inboedelverzekering

Bij een nieuwe woning horen ook vaak nieuwe meubels. Je woning is beschermd tegen o.a. waterschade, brand, inbraak door de opstalverzekering, maar je spullen in de woning worden niet vergoed zonder een inboedelverzekering. Een ongeluk zit een klein hoekje en alle spullen in je woning zijn vaak meer waard dan je denkt.

Rechtsbijstandverzekering

Denk aan mogelijke geschillen die je kunt krijgen als woningeigenaar, maar ook als koper van duurzame consumentengoederen (denk hierbij aan geschil dat kan ontstaan als je een nieuwe keuken of badkamer aanschaft). Een jurist in de arm nemen, kan vrij prijzig worden, met een verzekering voor juridische geschillen ben je dan beter af.

Woonlastenbescherming bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid

Het kan onverhoopt voorkomen dat je arbeidsongeschikt of werkloos raakt. De woonlasten kan je dan dekken door middel van een verzekering. Hiermee voorkom je dat je je woning moet verkopen.

Liever alles omtrent de woonverzekeringen in één keer regelen? La Rivière adviseert je graag hierover.

Huis & Tuin

U heeft een nieuwe woning gekocht, gefeliciteerd! Of heeft u al een opstalverzekering en wilt u overstappen? Schade door brand, storm of inbraak: er kan altijd zomaar wat gebeuren. Gelukkig bent u met onze woonhuisverzekering gewoon goed verzekerd. Een prettige gedachte toch? Dan kunt u in alle rust genieten van uw huis.

Rechtsbijstand

Met onze rechtsbijstandverzekering voor particulieren bent u dan verzekerd van professionele rechtshulp bij een juridisch probleem.

  • Persoonlijk contact met een ervaren juridisch adviseur
  • Juridisch probleem altijd snel opgepakt
  • Ruime dekking voor externe kosten
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Reizen

Tijdens uw vakantie wilt u zorgeloos genieten. Helaas gebeuren er soms dingen die u niet had voorzien. Bijvoorbeeld een gestolen portemonnee, beschadigde bagage of een ernstig wintersport ongeluk. De Klaverblad Doorlopende reisverzekering heeft gelukkig vele voordelen die ervoor zorgen dat u met een gerust hart op vakantie gaat.

Auto

Met onze Royaal autoverzekering is uw auto gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

  • Schade wordt snel uitbetaald
  • Kies zelf bij welke garage u uw auto laat repareren
  • Geen bijkomende polis- en administratiekosten
× Hoe kan ik je helpen?