Werkgeversverklaring voor hypotheek

Wat is een werkgeversverklaring?

Een werkgeversverklaring wordt afgegeven door je werkgever. Hierin staat onder andere je jaarinkomen (gespecificeerd naar onderdeel), je dienstverband (vast of tijdelijk) en of je werkgever je bijvoorbeeld een lening heeft verstrekt. Een werkgeversverklaring is voor een hypotheekaanvraag een belangrijk document.

Banken zijn streng in het controleren van de werkgeversverklaring en eisen een nieuwe als iets niet goed of niet volledig is ingevuld. Om dat extra werk te voorkomen is het belangrijk dat je werkgever de verklaring volgens de richtlijnen invult.

Verbouwings specificatie

Deze verbouwingsspecificatie is bedoeld om de geldverstrekker en de taxateur goed te
informeren over de werkzaamheden die verricht zullen gaan worden. De marktwaarde na
realisatie van deze verbouwing is op deze specificatie gebaseerd.
In het formulier vult u als de aanvrager (of aanvragers) van de hypotheek uw gegevens
in. Tevens vult u de objectgegevens in waar de verbouwing zal gaan plaatsvinden.

Schadeformulier

Heb je een aanrijding gehad? Dan moet je samen met de bestuurder van het andere voertuig een schadeformulier invullen. Dit kun je het beste zo snel mogelijk na het ongeval doen: zo herinner je je nog de meeste details. Het schadeformulier stuur je vervolgens naar je autoverzekeraar om te schade af te handelen.

Het autoschadeformulier bestaat uit 14 vragen. De vragen gaan over het ongeval, maar ook over de gegevens van de voertuigen en bestuurders. Belangrijk is ook het onderdeel waarbij je de situatie moet proberen te tekenen. Teken hier hoe en waar de betrokken auto’s elkaar voor het eerst hebben geraakt. Met pijlen geef je aan welke kant auto’s op reden. Geef ook aan waar de kant van de weg is. En laat zien  wat de positie van de auto’s is. Markeer duidelijk waar de schade op de auto zit.

Hoe lang is een werkgeversverklaring geldig?

De geldigheid van een werkgeversverklaring is over het algemeen drie maanden. Tijdens de coronaperiode is dit echter ingekort naar twee maanden. Let er dus op dat de geldigheid niet verloopt en dat je op tijd een nieuwe verklaring aanvraagt als dat nodig is.

Verschil intentieverklaring en werkgeversverklaring

Als je een hypotheek wil afsluiten zonder een vast contract, dan kun je aan je werkgever vragen om een intentieverklaring aan te leveren. Een intentieverklaring is onderdeel van de werkgeversverklaring. Hiermee verklaart je werkgever voornemens te zijn om jouw tijdelijke contract bij het aflopen om te zetten naar een vast contract. 

× Hoe kan ik je helpen?